Supermarkt Muggenburg broodnodig, zorgt dit voor 1.5 - 2 jaar uitstel?

Fractie ziet het anders dan wethouder Kruijer

Sinds 1978 is er sprake van de bouw van Muggenburg-Zuid. Met de stappen die nu genomen worden, is bouwen definitief dichtbij. De wijk wordt niet voorzien van een supermarkt en daar verzet JessLokaal zich tegen. JessLokaal wil een supermarkt toevoegen aan de wijk. Met de uitdaging van de toenemende vergrijzing wordt een supermarkt op loopafstand steeds belangrijker voor een prettige woonomgeving. De supermarkt vervult een belangrijke sociale functie en een supermarkt op loopafstand zorgt er tegelijkertijd voor dat ouderen langer zelfstandig hun boodschappen kunnen blijven doen. Veel ouderen geven aan graag zo lang mogelijk voor zichzelf te willen blijven zorgen. Met de steeds groter wordende vraag naar zorg vindt JessLokaal het essentieel om slim te bouwen.

Politiek gezien staan de fractie en wethouder hier anders in. Simco Kruijer (wethouder Wonen en Economie) was op de hoogte van de wens van de fractie. Er liggen officiële kaders vanuit het verleden waarin een supermarkt niet was voorzien. Wethouder Kruijer wilde hiermee doorgaan om te zorgen dat het bouwplan niet wederom uitgesteld zou worden. Hij heeft wel ruimte geboden in het plan om een supermarkt te kunnen bouwen. Hij spreekt van 1.5 tot 2 jaar vertraging van het gehele plan bij de wens tot een supermarkt. De fractie wil dat de supermarkt prioriteit krijgt en wil met een wijziging komen bij de gemeenteraad van 24 september. De fractie ziet uitstel ook niet zitten en buigt zich daarom over mogelijke werkwijzen om uitstel te vermijden en de supermarkt toch te realiseren. 

Tijdens de raadsvergadering van 24 september wordt definitief besloten of de bouw van 726 woningen door kan gaan. Bij de oordeelsvormende vergadering van 3 september was een dikke meerderheid van de gemeenteraad positief over de bouw van het plan en daarom lijkt Muggenburg-Zuid heel dichtbij.

ALDI-Schagen-na-verbouwing ALDI-Schagen-na-verbouwing